Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholms stads skolor och förskolor. Med skolplattformen kommer pedagoger, elever och vårdnadshavare ha digitala verktyg för att kunna planera, dela information och få överblick över det som händer i skolan. Skolplattformen ersätter från höstterminen 2018 Skolwebben. Skolplattformen kommer att utvecklas kontinuerligt och mer funktionalitet tillkommer efterhand.

Vad innehåller skolplattformen?

• Skolplattformen innehåller information om ditt barns skolgång. Mängden information kommer att fyllas på successivt.
  • På skolplattformens startsida publicerar vi nyheter om saker som kommer att hända på skolan.
  • Via startsidan anmäler du ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.

Skolplattformen för ditt barn

Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.

Hur ändrar jag mina uppgifter som VH?

Stockholms stads webbplats under E-tjänster och Mina sidor

Instruktioner:

mina_sidor_vh.pdf

hitta_till_mina_sidorv2.pdf

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer.
Du som vårdnadshavare/förälder loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare.

För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare / förälder att logga in med hjälp av e-legitimation (t ex BankID).

Skaffa BankID (annan webbsida)

För vårdnadshavare som har problem med att logga in i skolplattformen finns ett antal vanliga knep att ta till. Se fil nedan

instruktion-inloggning-for-vardnadshavare.pdf

Var hittar jag mer information?

Introduktionsfilm till skolplattformen

Stockholms stads webbplats - Här finner du den senaste aktuella informationen.

Supportfilmer och instruktioner

Supportfilmer för elever (annan webbsida).

Supportfilmer för vårdnadshavare (annan webbsida).

Kontakta supporten – elever och vårdnadshavare

Elevsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–17.00.
Vårdnadshavarsupporten har öppet vardagar klockan 08.00–16.30, fredagar samt maj–augusti klockan 08.00–16.00.

Vårdnadshavarsupport

Telefon: 08-508 11 552