Spring i benen

På Smedslättsskolan vill vi öka elevernas fysiska aktivitet utifrån resultaten från de senaste årens forskning. Forskning visar att vi i dagens stillasittande samhälle blir sjuka av för mycket stillasittande. Människans kropp har under 1 miljon år utvecklats av fysisk aktivitet, vilket har skapat ett behov av daglig fysisk aktivitet.

”Spring i benen” är Stockholm stads satsning för att stödja Stockholms grundskolor i arbetet med att öka elevernas fysiska aktivitet under skoldagen.

Du förälder kan stödja skolan genom att prata med ditt barn om betydelsen av daglig fysisk aktivitet. Alla barn har rätt till en likvärdig möjlighet att lära sig ta eget ansvar för att grundlägga en hälsosam livsstil med fysisk aktivitet. I bifogat dokument kan du läsa mer om Smedslättsskolans och alla skolor i Stockholms stads uppdrag ”Spring i benen” att öka elevernas fysiska aktivitet.

Smedslattsskolans spring i benen (pdf)